Efterforskning af vestjysk kutterdrab nærmer sig afslutning

Politiets efterforskning i sagen om drabet af en 41-årig mand ombord på den vestjyske fiskekutter Inger Katrine er snart færdig.

Publisert Sist oppdatert

Den danske fiskeriverden blev i slutningen af januar ramt af chok, da nyheden om et drab på en fisker ombord på den vestjyske kutter Inger Katrine ramte overskrifterne. Siden har fem mænd i alderen 28 til 41 år siddet varetægtsfængslet i sagen under mistanke for at have slået deres kollega ihjel, mens politiet har arbejdet på højtryk for at finde frem til, hvad der skete ombord på kutteren.

Dét arbejde nærmer sig dog snart sin afslutning. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

“Det skrider fremad med efterforskningen, uden at jeg kan komme nærmere ind på den. Vi er i den afsluttende fase,” siger politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi, Theis Thylstryp, til mediet.

Når efterforskningen er færdig vil anklagemyndigheden vurdere, om der skal rejses tiltale mod de fem sigtede.

Syv timers grundlovsforhør

Hele sagen tog sin begyndelse i slutningen af januar, hvor de fem fiskere blev varetægtsfængslet og sigtet for manddrab af en sjette fisker fra samme fartøj.

Grundlovsforhøret, der strakte sig over mere end syv timer, foregik bag lukkede døre, hvorfor det endnu er sparsomt med oplysninger fra den uhyggelige sag. Men da sigtelsen blev læst op i retten inden dørlukningen, blev det ifølge TV Midtvest forklaret, at de fem tiltalte mænd er sigtet for i forening og efter forudgående aftale at have dræbt den sjette mand med slag og spark i hovedet og på kroppen. Han fik desuden taget halsgreb med blødning i halsmuskulaturen, brud på tre lænde- og ryghvirvler og punktformede blødning i øjnene til følge.

Hændelsen skete ifølge politiet ude på havet 60 sømil vest for Thyborøn mellem lørdag den 28. januar omkring klokken 8 og mandag den 30. januar omkring klokken 5. Den nu afdøde mand blev allerede den 30. januar i livløs tilstand fløjet i land med en helikopter, hvorefter han blev erklæret død.

En dommer skal i øvrigt i dag onsdag tage stilling til, om de fem sigtede mænd fortsat skal sidde varetægtsfængslede.

Powered by Labrador CMS