Stadfæster afgørelser i sag om kutterdrab – Forbliver varetægtsfængslet

Foto: Rigspolitiet

De fem fiskere, der er sigtet for at have dræbt en 41-årig kollega ombord på den vestjyske fiskekutter Inger Katrine, skal forblive varetægtsfængslet.

Publisert

Vestre Landsret har stadfæstet byrettens afgørelse om at lukke dørene og forlænge varetægtsfængslingen af de fem fiskere, der er sigtet for drabet på deres 41-årige kollega fra den vestjyske fiskekutter Inger Katrine. Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Både forsvarsadvokaterne og pressen havde eller krævet, at retsmøde blev holdt for åbne døre, så fiskernes forklaringer kunne blive kendt for offentligheden, men af hensyn til politiets videre efterforskning af drabssagen, så mente dommeren ved Vestre Landsret altså, at Retten i Holstebro var nået frem til den rigtige beslutning.

Hele sagen tog sin begyndelse i slutningen af januar, hvor de fem fiskere blev varetægtsfængslet og sigtet for manddrab af en sjette fisker fra samme fartøj.

Grundlovsforhøret, der strakte sig over mere end syv timer, foregik bag lukkede døre, hvorfor det endnu er sparsomt med oplysninger fra den uhyggelige sag. Men da sigtelsen blev læst op i retten inden dørlukningen, blev det ifølge TV Midtvest forklaret, at de fem tiltalte mænd, der er i alderen 28 til 41 år, er sigtet for i forening og efter forudgående aftale at have dræbt den sjette mand med slag og spark i hovedet og på kroppen. Han fik desuden taget halsgreb med blødning i halsmuskulaturen, brud på tre lænde- og ryghvirvler og punktformede blødning i øjnene til følge.

Hændelsen skete ifølge politiet ude på havet 60 sømil vest for Thyborøn mellem lørdag den 28. januar omkring klokken 8 og mandag den 30. januar omkring klokken 5. Den nu afdøde mand blev allerede den 30. januar i livløs tilstand fløjet i land med en helikopter, hvorefter han blev erklæret død.

Med stadfæstelsen af både de lukkede døre og varetægtsfængslingen skal de fem fiskere fortsat blive bag lås og slå frem til den 29. marts, hvor de atter skal stilles for en dommer, såfremt Midt- og Vestjyllands Politi ønsker at beholde dem bag tremmer.

Alle fem tiltalte nægter sig skyldige.

Powered by Labrador CMS