Nyt i sagen om kutterdrab: Fiskere får yderligere en måned i fængslet

Fiskerkutteren Inger Katrine hørte hjemme i Hvide Sande. Arkivfoto: Hvide Sande Havn
Fiskerkutteren Inger Katrine hørte hjemme i Hvide Sande.

De fem fiskere, der er sigtet i sagen om drabet på en 41-årig vestjyde ombord på en fiskekutter, skal forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Publisert Sist oppdatert

I godt et halvt år har fem fiskere i alderen 28 til 41 år fra den vestjyske fiskekutter Inger Katrine sidder varetægtsfængslet under mistanke for at have slået deres kollega – et sjette besætningsmedlem – ihjel, og onsdag blev fængslingen udvidet med yderligere en måned. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Alle mændene, der kommer fra Nord- og Vestjylland, har erklæret sig uskyldige i sagen, og tidligere har flere af de sigtede fiskere protesteret mod varetægtsfængslingen. Hver gang har Vestre Landsret dog stadfæstet byrettens kendelse, og denne gang skete forlængelsen af varetægtsfængslingen helt uden protester fra de fem sigtede.

Tidligere på ugen kom det frem, at politiet nærmer sig en afslutning af deres efterforskning i sagen. Når det sker, vil anklagemyndigheden vurdere, om der skal rejses tiltale mod de fem sigtede.

Obduktionsrapporten har efterfølgende vist, at den 41-årige fisker, der mistede livet ombord på Inger Katrine, blev både sparket og kvalt til døde.

Powered by Labrador CMS