Sag om drab ombord på fiskekutter ankes ikke

Fiskekutteren Inger Katrine - som i dag er hugget op - hørte hjemme på havnen i Hvide Sande. Ingen af fartøjerne på billedet har noget med sagen at gøre.

Statsadvokaten i Viborg har valgt ikke at anke frifindelsen i sagen fra Vestjylland, hvor fem fiskere var tiltalt for drab på en kollega ombord på fiskekutteren Inger Katrine i Nordsøen.

Der var enighed blandt alle dommere og nævninge, da fem fiskere i alderen 29 til 43 år i midten af juni blev blevet frifundet for at have slået et sjette besætningsmedlem ihjel ombord på fiskekutteren Inger Katrine under en sejlads i Nordsøen. Retten i Holstebro fandt nemlig ikke bevis for, at de fem fiskere havde dræbt deres kollega.

Siden dommen har Statsadvokaten i Viborg gennemgået rettens dom, og nu er man altså kommet frem til ikke at anke sagen til landsretten. Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

"Byretten i Holstebro nåede frem til et enstemmigt resultat. Efter en samlet gennemgang af sagens omstændigheder er vores vurdering, at der ikke er en rimelig forventning om, at landsretten vil nå til et andet resultat. Derfor anker vi ikke byrettens dom," lyder det fra statsadvokat Jakob Berger Nielsen.

Dermed er frifindelsen af de fem personer en endelig afgørelse.

Powered by Labrador CMS