Fiskeriminister deltager i kvoteforhandlinger i Bruxelles

Fiskeriminister Jacob Jensen (V). Foto: Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri
Fiskeriminister Jacob Jensen (V).

Søndag drager fiskeriminister Jacob Jensen (V) til forhandlingerne om fiskekvoter i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat for 2024. Her står kampen for en tilstrækkelig bifangstkvote på torsk i Kattegat højt på fiskeriministerens liste, så jomfruhummerfiskeriet kan fortsætte, samtidig med at der passes på torsken.

Publisert Sist oppdatert

Søndag og mandag den 10. og 11. december mødes EU’s fiskeriministre i Bruxelles til forhandlinger om, hvordan fiskekvoterne i Nordsøen, Kattegat og Skagerrak skal fastsættes for 2024.

Danmark vil have særligt fokus på at sørge for gode rammer for fiskeriet i Kattegat, hvor torskebestanden har det dårligt. For at fiskeriet efter især jomfruhummer kan fortsætte, er der nemlig behov for at fastsætte en passende bifangstkvote, samtidig med at torskebestanden fortsat beskyttes.

”Fiskerne spiller en vigtig rolle for lokalsamfundene langs de danske kyster. Derfor handler det her både om fiskerimuligheder for de danske fiskere, men det handler også om de små lokalsamfund rundt omkring i Danmark. Der skal både være fisk til i dag og til fremtiden. Og vi skal selvfølgelig bruge de muligheder der er, så fiskerne kan sikre en bæredygtig forretning. Det er afgørende for mig, at vi til forhandlingerne får skabt den rette balance mellem økonomi og miljøhensyn,” lyder det fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V).

Fiskeriforhandlingerne mellem EU landene forventes afsluttet sent mandag aften.

Powered by Labrador CMS