Stort anlæg til brintproduktion etableres på nordjysk fiskerihavn

Hirtshals Havn skal være udgangspunkt for produktionen af grøn brint.

Virksomheden Norwegian Hydrogen vil udnytte den vedvarende energi fra vindmøller på Hirtshals Havn til at producere mindst 500 tons grøn brint årligt.

Hirtshals Havns strategi om at blive et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn energi har taget et stort skridt fremaf, efter den norske virksomhed Norwegian Hydrogen har offentliggjort sine planer om at etablere et anlæg til brintproduktion på den nordjyske havn. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Planerne er kommet i stand, efter et konsortium med nordmændene i spidsen har fået en bevilling på cirka 67 millioner kroner fra EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe med målet om at producere mindst 500 tons grøn brint om året - et fossilfrit brændstoffer med stort potentiale til at spille en stor rolle i den grønne omstilling.

Hirtshals Havn har arbejdet målrettet på at få etableret brintproduktion på havnen, og det vækker derfor stor glæde, at Norwegian Hydrogen vil bygge et anlæg på havnen.

"Vi har en klar ambition om at blive et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn energi. Derfor passer etableringen af et stort brintanlæg på havnen perfekt ind i vores strategi. Aftalen med Norwegian Hydrogen betyder, at vi tager endnu et skridt i retning mod at blive den grønneste havn i Europa," siger CEO på Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Projektet, der har fået navnet CONVEY, skal udnytte vedvarende energi fra lokale vindmøller til at producere grøn brint og dermed bidrage til at fjerne kulstof fra energiproduktionen. Projektet omfatter opførelsen af en 5 MW elektrolyseanlæg, en stor tankstation til tung transport og distributionsnetværk til brint, ilt og varme.

Den norske virksomhed Norwegian Hydrogen vil nu etablere et anlæg til brintproduktion på Hirtshals Havn.Powered by Labrador CMS