Skønne billeder: 56 nye maskinmestre fejret på Martec

Skønne billeder: 56 nye maskinmestre fejret på Martec

Der var stor festivitas i det nordjyske, da den maritime uddannelsesinstitution Martec fredag sendte 56 nye maskinmestre ud i den maritime branche.

Publisert Sist oppdatert
Skønne billeder: 56 nye maskinmestre fejret på Martec

Fredag fejrede rekordmange deltagere, at 56 nye maskinmestre, nu er klar til at blive sendt ud i den virkelige verden. Her er der hårdt brug for deres kompetencer, og hovedparten af dimittenderne har allerede landet deres første job, og nogle har endda haft flere jobtilbud at vælge imellem.

Rekordmange pårørende, repræsentanter fra erhvervslivet, undervisere med flere ønskede dimittenderne tillykke og gav gode råd med på vejen.

Talerrækken bestod af Martecs direktør Pia Ankerstjerne, Anne Panknin, Uddannelseschef Danske Rederier, og Toke Korup Andersen, Manager Project Engineering hos Alfa Laval i Aalborg.

”Bliv ved med at lære nyt, så får I et tilfredsstillende og inspirerende arbejdsliv. Se verden, udnyt at I har fået en uddannelse, som I kan bruge internationalt. Men husk at komme hjem til Nordjylland igen, vi har hårdt brug for jer og har masser af spændende jobs at tilbyde,” lød rådet fra Pia Ankerstjerne.

Anne Panknin, uddannelseschef Danske Rederier, udtrykte i sin tale håb om, at nogle af maskinmestrene ville vælge en karriere til vands, selv om hun godt ved, at maskinmestrene som generalister har super mange områder at vælge imellem.

Kaare Nielsen fra Maskinmesterforeningen fortalte om de mange ledige jobs, som dimittenderne kan søge. I alt vurderes der, at der er 3.500 åbne stillinger til maskinmestre, men at kun 4 procent har jobtitlen ‘Maskinmester’. Det viser, hvor bred uddannelsen er og hvor mange veje, man kan vælge at gå med uddannelsen.

Det var nogle af de gode råd fra Toke Korup Andersen til de nydimitterede maskinmestre. Han er selv tidligere studerende på Martec og ved om nogen, hvad uddannelsen kræver og hvordan det er at skifte studielivet ud med arbejdslivet og det lederjob, som han har i dag hos Alfa Laval.

Baseret på sine egne oplevelser havde Toke disse råd til de nydimitterede maskinmestre:

”Du skal tro på dig selv og turde sige din mening ude i arbejdslivet. Du har forudsætningerne for at blive hørt. Opsøg ny viden og vær åbne over for forandringer og andres viden og holdninger.”

Toke fortalte også, hvordan han dagligt trækker på det, han har lært på Martec, som udover det rent faglige er evnen til at tilegne sig ny viden.

The post Skønne billeder: 56 nye maskinmestre fejret på Martec first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS