Se videoen: Her ankommer verdens største hurtigfærge til Bornholm

Se videoen: Her ankommer verdens største hurtigfærge til Bornholm

Verdens største hurtigfærge, Express 5, har søndag eftermiddag den 16. april taget plads ved kajen i den nye hjemhavn i Rønne på Bornholm. Her skal hurtigfærgen sejle bornholmere og turister på ruten mellem Rønne og Ystad.

Publisert Sist oppdatert
Se videoen: Her ankommer verdens største hurtigfærge til Bornholm

Express 5, der målt på biler og passagerer er verdens største hurtigfærge, kunne den søndag eftermiddag efter en 26 dage og 19.000 kilometer lang hjemtur fra værftet i Filippinerne for første gang sejle ind gennem molehovederne ved Rønne Havn og lægge til på Bornholm.

Færgen, der er bygget i Filippinerne hos det australske hurtigfærgeværft Austal, er 115 meter lang og 30,5 meter bred. Den kan tage 1610 passagerer og 451 biler, som de fire store waterjet-motorer med tilsammen mere end 53.000 hestekræfter kan skyde afsted med 75 kilometer i timen.

Færgeruterne til og fra Bornholm er samfundsbegrundede, og der var derfor i samarbejde med Transportministeriet, at Molslinjen i 2019 kunne fortælle, at der var lagt en ordre på verdens største hurtigfærge. Et udbud i 2016 sænkede billetpriserne på Bornholm til mere end det halve af, hvad turen før havde kostet – og det øgede trafikken til Bornholm dramatisk fra 2018, hvor Molslinjen overtog færgebetjeningen.

”Express 5 kommer med stor ekstra kapacitet og alt hvad en moderne hurtigfærge kan byde på i form af komfort. Vi er meget begejstrede for at se vores nye færge i sine nye omgivelser, og vi er overbeviste om, at trafikken til Bornholm kan udvikles endnu mere,” siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.

Express 5 skal nu synes og godkendes til sejlads i Danmark og Sverige i de kommende dage, hvor også de sidste ting i færgens passagerområder skal gøres færdig. Express 5 sejler sin første tur fra Rønne lørdag den 29. april klokken 06.30.

The post Se videoen: Her ankommer verdens største hurtigfærge til Bornholm first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS