Maerskskibe får højhastighedsinternet fra Elon Musk-selskab

Maerskskibe får højhastighedsinternet fra Elon Musk-selskab

Internethastigheden ombord på Maersks flåde af containerskibe kan se frem til at få et gevaldigt løft takket været en ny aftale mellem det danske rederi og selskabet SpaceX, der er ejet af Elon Musk.

Publisert Sist oppdatert
Maerskskibe får højhastighedsinternet fra Elon Musk-selskab

Det bliver fremover meget lettere for søfolkene ombord på Maersks flåde af mere end 330 containerskibe at holde kontakten med omverdenen, når de er afsted på langfart på verdenshavene. Det danske rederi har nemlig sikret sig en aftale om højhastighedsinternet leveret af Starlink. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Starlink er en del af rumfartsselskabet SpaceX, der er ejet af forretningsmanden Elon Musk, som også står bag bilproducenten Tesla, og virksomhedens mål er at tilbyde stabilt internet, som når ud til selv Jordens fjerneste afkroge, ved hjælp af et netværk af mange tusinde satelitter.

Netop dette vil Maersk i fremtiden udnytte til at påvirke både forretningsmulighederne og velfærden for søfolkene på skibene med en internethastighed på 200 megabit i sekundet.

“Højhastighedsforbindelsen vil gøre det muligt for vores kolleger til søs at forblive forbundet med deres kære, mens de er på havet. Det vil også fremskynde udvidelsen af cloud-løsninger, hvilket gør det muligt for vores vision at digitalisere vores skibsoperationer,” lyder det fra chef for flådestyring og teknologi hos A.P. Møller – Maersk, Leonardo Sonzio.

Udrulningen af Starlink-internetforbindelserne ombord på Maersks flåde af containerskibe forventes at være afsluttet i løbet af første kvartal i 2024.

The post Maerskskibe får højhastighedsinternet fra Elon Musk-selskab first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS