Hæsblæsende: Ny hurtigfærge måtte trækkes i havn af slæbebåd

Hæsblæsende: Ny hurtigfærge måtte trækkes i havn af slæbebåd

Bornholmslinjens hurtigfærge Express 5 måtte søndag aften have hjælp af en slæbebåd til at komme i havn, efter tre kvarters kamp mod vinden.

Publisert Sist oppdatert
Hæsblæsende: Ny hurtigfærge måtte trækkes i havn af slæbebåd

Det blev på mange måder en hæsblæsende søndag på Bornholm, hvor vejrguderne spillede to af Bornholmslinjens færger et puds. Således kæmpede både Express 1 og den nyerhvervede Express 5 søndag eftermiddag og aften med vinden, der i sidste ende sende de to fartøjer på tidlig fyraftan, mens rederiet måtte indsætte færgen Povl Anker som erstatning på overfarten mellem Rønne og Ystad. Det skriver TV2 Bornholm.

Forud havde været et forløb, hvor Express 5, der blev leveret til Bornholmslinjen i foråret, i 45 minutter kæmpede en brag kamp for at komme ind i havn, men i sidste ende måtte hurtigfærgen dog have hjælp fra Rønne Havns slæbebåd Ursus, før det lykkedes at komme ind til færgelejet omkring klokken 19.

Så slemt stod det dog ikke til med Express 1, der selv formåede at komme i havn på den danske klippeø – dog med en mindre forsinkelse.

Vinden fortsætter desuden i dag med at drille Bornholmslinjens hurtigfærger. For at undgå scener som i går har rederiet derfor valgt at aflyse alle afgange med hurtigfærgerne og i stedet atter indsat Povl Anker som erstatning.

The post Hæsblæsende: Ny hurtigfærge måtte trækkes i havn af slæbebåd first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS