Europa-Parlamentet afviser brug af Carbon Correction Factor

Europa-Parlamentet afviser brug af Carbon Correction Factor

Europa-Parlamentet har lyttet til fornuft og har i en afstemning om CO2-regulering af tunge køretøjer besluttet at afvise en Carbon Correction Factor (CCF). CCF ville have øget anvendelsen af meget efterspurgte grønne brændstoffer inden for landtransport.

Publisert Sist oppdatert
Europa-Parlamentet afviser brug af Carbon Correction Factor

Skibsfarten har brug for enorme mængder grønne brændstoffer for at nå sit mål om klimaneutral skibsfart i eller inden 2050. Derfor udtrykker Danske Rederier tilfredshed med resultatet af en afstemning i Europa-Parlamentet tirsdag, hvor et flertal afviste CCF. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Hvis en sådan faktor var blevet implementeret, ville det have accelereret anvendelsen af grønne brændstoffer inden for last­bi­lin­du­stri­en på landjorden og dermed have efterladt færre brændstoffer til sektorer, der er svære at decarbonisere, såsom skibsfart. At øge CO2-målene for tunge køretøjer og udelukke CCF er et stærkt signal til de kommende forhandlinger.

“Afvisningen af enhver idé om en carbon correction factor er naturligvis gode nyheder for den grønne omstilling af europæisk skibsfart. For at opnå klimaneutral global skibsfart i 2050, som er aftalt af alle 175 nationer i IMO, er der brug for store mængder grønne brændstoffer. På grund af mangel på grønne brændstoffer bør disse prioriteres til sektorer, der ikke kan elektrificeres direkte,” lyder det fra direktør for klima, miljø og sikkerhed hos Danske Rederier, Nina Porst.

Dog vækker den udvidede definition af klimaneutrale brændstoffer bekymring ved at inkludere lastbiler, der kører på syntetiske brændstoffer, og endda de mest ubæredygtige bio­brænd­stof­fer som palmeolie og soja.

“Jeg opfordrer EU’s miljøministre og Kommissionen til at fastholde deres modstand og lukke dette smuthul i de kommende tri­log­for­hand­lin­ger og stå fast på definitionen af klimaneutrale brændstoffer,” siger Nina Porst.

Tirsdag vedtog Parlamentet sin for­hand­lings­po­si­tion med 63 procent af medlemmerne for og 22 procent imod. For­hand­lin­ger­ne forventes at begynde næste uge og forventes afsluttet i begyndelsen af 2024.

The post Europa-Parlamentet afviser brug af Carbon Correction Factor first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS