Elon Musk-projekt skal hjælpe til bedre internet på danske færger

Elon Musk-projekt skal hjælpe til bedre internet på danske færger

Elon Musks SpaceX-projekt, Starlink, skal nu sørge for internet til Molslinjens færger i Danmark. Det kommer til at betyde en kraftigt forbedret internet-oplevelse ombord – både for dem, som bruger færgeturen til arbejde og for de mange fritidsrejsende.

Publisert Sist oppdatert
Elon Musk-projekt skal hjælpe til bedre internet på danske færger

Molslinjens færger skal have internet fra SpaceX-projektet, Starlink. Et forsøg med internet fra Elon Musk på hurtigfærgen Express 3 på Kattegat har vist sig kraftigt at kunne forbedre oplevelsen med internet ombord på færgen.

“At sende landbaseret internet hen over jordens krumning og ud over vandet for at ramme en bevægelig hurtigfærge med 70 kilometer i timen har hele tiden været en vanskelig øvelse. Men vi har haft Maritim Starlink på Express 3 i en test, som er faldet rigtigt godt ud,” forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Den gode test betyder, at alle færgerne på Bornholmslinjen allerede under sommerferieperioden kommer til at modtage internet fra de tusindvis af kommunikationssatellitter, som Elon Musk har sendt i kredsløb i verdensrummet. Kort efter får de resterende hurtigfærger på Kattegat også internet fra Starlink.

“Erhvervskunderne, som gerne vil bruge turen til arbejde, kan glæde sig til langt bedre internet ombord. Men også familierne vil kunne bruge skibets internet til en bedre underholdningsoplevelse, hvilket ikke kan lade sig gøre med den nuværende løsning,” siger Jesper Skovgaard.

Starlink er netop blevet godkendt til maritimt brug, og det har åbnet for muligheden for et langt stærkere og mere brugervenlig internet på færgerne.

Molslinjens ruter, Alslinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen samt færgerne på Øresund mellem Helsingør og Helsingborg oplever ikke de samme udfordringer, da de sejler kortere ruter og tættere på land.

The post Elon Musk-projekt skal hjælpe til bedre internet på danske færger first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS