Danske Rederier støtter Danmarks kandidatur til Rådet i IMO

Danske Rederier støtter Danmarks kandidatur til Rådet i IMO

Danmark er et re­sul­ta­t­o­ri­en­te­ret, konstruktivt medlem af Rådet i FN’s søfartsorganisation IMO og vil blant andet bidrage positivt til processen med at få gjort den ambitiøse målsætning om klimaneutral skibsfart i 2050 til virkelighed. Danske Rederier anbefaler derfor at genvælge Danmark på ge­ne­ral­for­sam­lin­gen senere i år.

Publisert Sist oppdatert
Danske Rederier støtter Danmarks kandidatur til Rådet i IMO

Danmark har været medlem af Rådet i FN’s søfartsorganisation IMO siden 2001, og netop nu er jagten gået ind på genvalg. Danske Rederier var sidste fredag derfor værter for en reception for at markere Danmarks kandidatur, og blandt gæsterne var en stribe ambassadører og repræsentanter fra mange af de 175 lande, som er medlem af IMO.

Danske Rederiers administrerende direktør Anne H. Steffensen fremhævede, at Danmark, som er kendt som et grønt foregangsland også indenfor skibsfarten, vil arbejde hårdt for at skabe de nødvendige resultater, så den globale skibsfart kan komme i mål med den ambitiøse målsætning om at blive klimaneutral i 2050.

“Vi har brug for at skabe resultater og træffe de nødvendige beslutninger i IMO, så vi i 2025 kan få vedtaget og i 2027 starte im­ple­men­te­rin­gen af den internationale regulering, der skal til for at gøre ambitionen om klimaneutral skibsfart i 2050 til virkelighed. Det kræver vigtige beslutninger og intents og konstruktivt samarbejde i IMO. Her er jeg sikker på, at Danmark vil gå forrest og bidrage til, at vi får alle med ombord,” lyder det fra Anne H. Steffensen.

Skibsfarten er global, og IMO er et vigtigt forum for drøftelser om sikkerhed for søfarende, vigtige for­sy­nings­kæ­der og græn­se­over­skri­den­de udfordringer som skibsfartens udledninger og forurening. Derfor er det afgørende med regler, som er ens for alle.

“Danmark er en kva­li­tets­skibs­fart­s­na­tion og vi har en stærk interesse i, at IMO er det globale om­drej­nings­punkt for skibsfartens regulering. I den forbindelse er det helt centralt, at IMO arbejder effektivt og har tidssvarende strategier. Det er netop det, Rådet i IMO arbejder for, og derfor er det vigtigt, at Danmark sidder med her, så vi kan påvirke arbejdet,” siger direktør i Sø­fart­s­sty­rel­sen, Andreas Nordseth.

“Som repræsentant for en af verdens største handelsflåder kan jeg kun på det varmeste anbefale, at Danmark fortsætter som medlem af Rådet i IMO – vi kan og skal gøre en forskel der,” lyder det fra Anne H. Steffensen.

The post Danske Rederier støtter Danmarks kandidatur til Rådet i IMO first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS