30 helikoptere og 1000 køretøjer ankommet til Esbjerg Havn

30 helikoptere og 1000 køretøjer ankommet til Esbjerg Havn

Søndag ankom omkring 30 amerikanske helikoptere og 1000 køretøjer samt andet militært materiel til Esbjerg med det civile fragtskib ARC Endurance.

Publisert Sist oppdatert
30 helikoptere og 1000 køretøjer ankommet til Esbjerg Havn

Danmark lagde søndag havn til transporten af amerikansk materiel til Operation Atlantic Resolve, som er USA’s styrkede tilstedeværelse i Europa. Det skete, da Esbjerg Havn tog imod det civile fragtskib ARC Endurance, der ankom med omkring 30 amerikanske helikoptere og 1000 køretøjer samt andet militært materiel.

Formålet for Danmark er, foruden at yde værtsnationsstøtte, også en øvelse i at bruge danske havne som springbræt for videre transport i Europa. Når havnene bliver testet, kan fremtidige operationer nemlig køre hurtigt og smidigt.

Ved at udøve værtsnationsstøtte udviser Danmark evne og vilje til at leve op til forpligtigelserne i NATO-samarbejdet. Det er en øvelse, der kræver koordination, overblik og tunge logistiske kompetencer, når der skal tages imod store mængder materiel. Derfor er det god træning for Forsvaret.

Ud over Forsvaret bliver Host Nation Support udført i samarbejde med Hjemmeværnet, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg Havn og Esbjerg Lufthavn.

Materiellet kommer fra den amerikanske 3rd Combat Aviation Brigade, der normalt er hjemmehørende i Fort Stewart i Georgia, men som nu transporteres til Østeuropa til udskiftning af de amerikanske styrker.

Operation Atlantic Resolve har til formål at demonstrere den amerikanske vilje og evne til at forstærke NATO og alliancepartnere gennem tilstedeværelse i Østeuropa.

Det er ikke første gang, Danmark yder værtsnationsstøtte. Senest var det i forbindelse med øvelsen Dynamic Front, hvor 11 NATO-lande deltog i en artilleriøvelse i Oksbøl. Danske havne har også været brugt til Host Nation Support flere gange. Denne type opgave forekommer hyppigere på grund af den nuværende sikkerhedssituation.

Dele af det amerikanske materiel bliver fragtet til Esbjerg Lufthavn, hvor amerikanske soldater skal klargøre materiellet inden videre transport til Østeuropa.

The post 30 helikoptere og 1000 køretøjer ankommet til Esbjerg Havn first appeared on Maritime Direct.

Amerikansk Apache-helikopter bliver kørt fra skibet ud til venteområdet, hvorfra den skal flyve videre til Esbjerg Lufthavn.
Powered by Labrador CMS