2,25 meter lang narhvaltand stjålet fra Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium. Foto: Stefan Holmager Larsen
Nordsøen Oceanarium.

En tyv slap væk med en 2,25 meter lang narhvaltand og andre effekter lavet af hval fra Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Publisert Sist oppdatert

Ubudne gæster brød i sidste uge ind i Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor de lykkedes med at stjæle en over 2 meter lang sjælden tand fra en narhval. Det bekræfter akvariet overfor regionalmediet TV2 Nord.

Hændelsen fandt sted i begyndelsen af sidste uge, hvor tyvene sikrede sig adgang til Nordsøen Oceanarium ved at knuse ruden i døren, hvorefter den kunne åbnes.

Ifølge døgnrapporten hos Nordjyllands Politi skar tyven sig under indbruddet, da der var blodspor inde i museumsbygningen, og blodet er efterfølgende blev sikret af politiet som et led i efterforskningen.

Hos Nordsøen Oceanarium føler man sig overbeviste om, at tyven er en person, som har vidst, præcis hvad han gik efter.

“Vi kan sige med sikkerhed, at det er nogle, som har vidst, hvad de har gået efter, for de har været målrettede efter tænderne fra narhvalen og specifikke effekter, som lå i montren, siger han og henviser til, at tyveknægtene har efterladt flere effekter i montren, som ikke har haft deres interesse,” siger teknik- og servicechef i Nordsøen Oceanarium, Claus Drivsholm, til TV2 Nord.

Foruden den 2,25 meter langt narhvaltand, så slap tyve afsted med blandt andet to tænder fra en kaskelothval og en barde fra en blåhval.

Powered by Labrador CMS