Nu er Hirtshals’ slæbebåd væk – Overdraget til dansk rederi

Tybring. Foto: Hirtshals Havn / Facebook
Tybring.

Den gamle slæbebåd på Hirtshals Havn er blevet overdraget til sin nye ejer to uger før det ellers var planlagt.

Publisert

Der har ikke været meget at lave i den seneste tid for slæbebåden Tybring, efter Hirtshals Havn for godt to måneder siden modtog sin nye slæbebåd Sibba. Derfor har den nordjyske havn valgt at sende det gamle fartøj videre to uger før tid. Det oplyser Hirtshals Havn på det sociale medie facebook.

Tybring, der efter planen skulle overdrages den 1. december, er nemlig allerede i denne uge blevet hentet af sine nye ejere fra J. A. Shipping A/S, og fremover skal slæbebåden – under samme navn – arbejde i havnen i Nyborg.

Tybring blev i begyndelsen af efteråret til overs i Hirsthals, da den nordjyske havn tog imod det nye fartøj Sibba, der blev købt, fordi den bedre kan fungere under de indimellem heftige vindforhold, der er i havnen.

“Derudover styrker vi sikkerheden for eksisterende og kommende kunder, blandt andet fordi den nye slæbebåd har et pæletræk, altså hvor mange ton, en slæbebåd kan trække i stilstand, på over 30 ton, hvilket er mere end dobbelt så meget som den gamle,” har Master Mariner and Fleet Manager ved Hirtshals Havn, Robert Hansen, tidligere forklaret om udskiftningen af Tybring.

Tybring.
Powered by Labrador CMS