Nu leverer ny vestjysk havvindmøllepark strøm

Vesterhav Syd.

De danske fiskere, der slår deres folder på den jyske vestkyst, har fået en anelse mindre plads at fange fisk i. Efter syv års arbejde har Danmarks nyeste havvindmøllepark Vesterhav Nord nemlig sendt den første fossilfrie strøm i land.

Publisert

Fakta om Vesterhav Nord og Vesterhav Syd:

  • Total kapacitet på 344 MW med 176 MW på Vesterhav Nord og 168 MW på Vesterhav Syd.
  • Vesterhav Nord består af 21 møller, mens Vesterhav Syd består af 20 møller.
  • Hver mølle har en kapacitet på 8,4 MW.
  • Produktionen fra Vesterhav Nord og Syd kan dække det årlige elforbrug svarende til 350.000 danske husstande.
  • De to Vesterhavsparker har i alt godt 4.400 lokale medejere.

Kilde: Vattenfall

I fredags kulminerede næsten syv års arbejde for energikoncernen Vattenfall, da vingerne på den første mølle i havvindmølleparken Vesterhav Nord blev drejet op mod vinden, og produktionen af fossilfri strøm kunne sættes i gang. Dermed slutter Vesterhav Nord sig til søsterparken Vesterhav Syd, der startede produktionen i januar 2024.

"Det er med stor stolthed, vi nu sender den første fossilfrie strøm i land fra Vesterhav Nord også. Det har været en spændende opgave med mange udfordringer, siden vi vandt udbuddet i 2016, og det er dejligt at se anstrengelserne bære frugt takket være en stor indsats fra de mange involverede," lyder det i en pressemeddelelse fra projektdirektør for Vesterhav Syd og Nord hos Vattenfall, Mathilde Damsgaard.

Alle 21 møller i Vesterhav Nord ventes tilkoblet inden udgangen af marts, og når det sker, vil havvindmølleparken kunne levere fossilfri energi til 180.000 danske husstande, og sammen med produktionen fra søsterparken Vesterhav Syd vil Vesterhav Nord kunne levere fossilfri energi svarende til 350.000 husstande.

Powered by Labrador CMS