Hirtshals får første tankanlæg med flydende gas til tung trafik

Hvert år passerer omkring 144.000 lastbiler Hirtshals Havn. Foto: Hirtshals Havn
Hvert år passerer omkring 144.000 lastbiler Hirtshals Havn.

Et samarbejde mellem lokale aktører i Hirtshals og Q8 baner nu vejen for et af landets første tankanlæg med flydende gas til lastbiler på Hirtshals Transport Center.

Publisert

Det er nødvendigt med mere klimavenlige alternativer til den diesel, som 43.000 lastbiler i Danmark anvender, hvis den tunge trafik skal styres i en grønnere retning. Flydende naturgas (LNG) er en af de muligheder, som kan sænke CO2e emissionen, reducere sodpartikler og helt eliminere svovludledningen.

Nu sikrer et samarbejde mellem Hirtshals Havnefond, Hirtshals Transport Center og Q8, at et af landets første LNG-anlæg bliver placeret på Hirtshals Transport Center nær Hirtshals Havn inden udgangen af 2023.

“LNG-tankstationen vil gøre det muligt for den tunge transport at konvertere fra diesel- til gasdrift, og dermed bliver Jyllandskorridoren den første strækning i Danmark, hvor gasdrevne lastbiler kan bruges på lige fod med traditionelle, dieseldrevne lastbiler. Godstransportkorridoren over Hirtshals er på den måde med til at tegne fremtiden for landtransportsektoren og samtidig sikre korridorens attraktivitet for en stadig mere klimabevidst transportsektor,” siger CEO hos Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Opførelsen af LNG-tankanlægget er samtidig et skridt nærmere realiseringen af Hirtshals Havns fremtidsplaner om at opgradere havnen til en version 2.0. Planerne omfatter, sammen med en væsentlig udvidelse og facilitetsforbedring, blandt andet ambitionen om at blive den grønneste trafikhavn i Europa på gods, transport og logistikløsninger samt produktion af bedre alternativer til de traditionelle brændstoffer.

LNG-anlægget på Hirtshals Transport Center kan sættes i drift i november 2023.

Powered by Labrador CMS