Fjord&Bælt får stor hæder for arbejde med havpattedyr

Foto: Fjord&Bælt

Verdens største organisation for træning og velfærd i havpattedyr har tildelt det maritime oplevelsescenter Fjord&Bælt førsteprisen for deres arbejde med havpattedyr i Kerteminde.

Publisert

Verden er et hårdt sted at være, hvis man er et dyr. Overalt på kloden presses dyrene af menneskers adfærd. Derfor arbejder forskere på at vi kan blive klogere på dyrene og dermed sikre dyrenes liv for fremtiden. Forskningen er højt specialiseret og tusindvis af eksperter verden over har deres små, men højt kvalificerede specialer.

På Fjord&Bælt har man de seneste 25 år forsket i havpattedyr. Særligt med fokus på velfærd hos marsvin og sæler. Dyrene lever i en inddæmmet del af havnebassinet i Kerteminde på Fyn, hvor de plejes og trænes med henblik på, at eksperter kan arbejde på centret med forskellige forskningsprojekter. Ofte i relation til hvordan dyrene påvirkes af støj i vandet, forårsaget af skibstrafik, vindmølle- og andre offshore projekter, og ikke mindst bifangst.

Prisen er uddelt af International Marine Animal Trainers’ Association (IMATA), og organisationen samler de førende eksperter indenfor dyre- træning og velfærd i verden. IMATA afholder hvert år en konference, hvor der udveksles ny viden og anerkendelse for nogle af de vigtigste resultater indenfor arbejdet med, at skabe bedre velfærd for dyrene, og prisen ”Research Advancements” gives for det enestående arbejde og de resultater som centret har været med til at skabe igennem et kvart århundrede.

“Vi kan ikke være bekendt ikke at lave forskning. For forskningen i dag er afgørende for dyrene i naturen, som er hårdt presset af os mennesker. Faktisk er der ingen dyr i dag, som ikke er presset i deres naturlige levesteder. Så alt vores arbejde handler om at bevare dyrene og naturen. Derfor er jeg både glad og stolt over at vi har modtaget denne anerkendelse som betyder så meget indenfor vores branche,” lyder det fra leder for træning og forskning på Fjord&Bælt, Kirstin Anderson Hansen, der var i Chicago, USA for at modtage prisen.

Powered by Labrador CMS