Modløs fisker kæmper om fangsten mod sælerne

Den nordjyske stenbiderfisker René Hansen har store problemer med sæler, der udover at stjæle hans fangst også ødelægger hans udstyr.

Publisert

Selvom den er hørt mange gange før, så kommer historien alligevel en gang mere. Dén om sælerne, der driver gæk med de tilbageværende fiskere, som står modløst tilbage, efter de store dyr har holdt ædegilde i fiskernes net.

Diskussionen om regulering af den danske sælbestand er nemlig nok engang dukket op til overfladen, efter den nordjyske erhvervsfisker René Hansen fra Lønstrup, der fisker efter stenbider, har fortalt sin historie til TV2 Nord.

"De rykker jo fiskene ud af mit garn, og de store sæler, de kan rykke garnet i stykker. En ting er, at jeg mister fangsten, men mit garn bliver også splittet af," siger René Hansen til TV-stationen og opfordrer til regulering af sælerne.

Netop for René Hansen er det et ekstra stort problem at skulle deles om fangsten af stenbidere, for mens der i 1990’erne blev fanget omkring 1000 tons af den delikate fisk, så er tallet faldet til blot 72 tons i 2022 og 15 i 2023.

Tilsvarende er sælbestanden i Kattegat ifølge eksperter steget fra 1000 i 1980 til i dag at tælle omkring 4000 dyr.

Powered by Labrador CMS