Ny pulje til bekæmpelse af problemer med sæl og skarv

En skarv på et fiskenet. Foto: Srinivasan Venkataraman / Unsplash
En skarv på et fiskenet.

I dag åbner en ny tilskudsordning på 66,9 millioner, som blandt andet skal skaffe ny viden om fiskebestande, afprøve metoder til mere skånsomt fiskeri og tage hånd om problemer med sæl og skarv.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 1. september åbner tilskudsordningen ‘Marin viden’ på 66,9 millioner kroner under det danske program for Hav- Fiskeri- og Akvakulturfonden (EHFAF) til projekter, der skal gøre os klogere på, hvordan vi får et levedygtigt hav og et bæredygtigt fiskeri. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Puljen skal blandt andet bruges til dataindsamling og styrket viden om klimaforandringers betydning for vores havmiljø og fiskebestande samt til at afprøve metoder til mere skånsomt fiskeri og tage hånd om problemer med sæl og skarv.

“Vi står lige nu overfor nogle grundlæggende klima- og miljømæssige forandringer, der udfordrer både havmiljø og fiskebestande. Data og viden om havets tilstand og afprøvning af nye metoder til at fiske skånsomt er afgørende for en bæredygtig forvaltning af havet og fiskeriet,” fortæller Fiskeristyrelsens direktør Nanna Møller.

Midlerne skal støtte projekter inden for tre indsatsområder:

  • Øge viden om havets tilstand og klimaforandringernes påvirkning af havmiljøet til brug for tilstandsvurderinger og fiskeriforvaltningen
  • Udvikling af selektive fiskeredskaber eller -metoder, så man kan blive bedre til at fange specifikke fisk, så man undgår unødig bifangst og som er mere skånsomme over for havmiljøet
  • Forslag til at løse problemer, hvor sæler og skarver gør skade på fiskebestandene.

Ordningen er åben for ansøgning fra den 1. september 2023 til den 31. oktober 2023.

Læs mere om tilskudsordningerne i Fiskeristyrelsens tilskudsguide

Powered by Labrador CMS