Nu er de nye regler for ålefiskeriet trådt i kraft

Ål. Foto: Danmarks Fiskeriforening
Ål.

Nye regler for ålefiskeriet er netop trådt i kraft. Dermed er al erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand forbudt fra og med 1. oktober 2023 til og med 31. marts 2024

Publisert Sist oppdatert

Den 31. marts 2023 trådte en ny bekendtgørelse om ålefiskeriet i saltvand i kraft. I bekendtgørelsen fastsættes der et forbud mod erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand fra og med 1. oktober 2023 til og med 31. marts 2024 samt rekreativt fiskeri til og med den 31. december 2023. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Ifølge de nye regler vil der være forbud mod at lande ål i lukkeperioden samt forbud mod at opbevare levende ål i eksempelvis hyttefade, opbevaringsuser og lignende. Hvis der fanges ål i lukkeperioden, skal disse straks genudsættes.

Herudover er der med de nye regler også indført forbud mod rekreativt fiskeri (fritidsfiskeri og lystfiskeri) af ål i saltvand resten af året, dvs. at der ikke må fiskes ål til og med den 31. december 2023. Hvis ål fanges i rekreativt fiskeri, skal disse straks genudsættes og må hverken opbevares eller bringes i land.

Læs den fulde bekendtgørelse her

Powered by Labrador CMS