Royal Greenland sikrer trecifret millionoverskud trods svære vilkår

Foto: Royal Greenland

Trods udfordringer på de internationale markeder i 2022, så lykkedes det for Royal Greenland at levere et ’tilfredsstillende resultat’ og et trecifret millionoverskud.

Publisert

Et resultat før skat på 235 millioner kroner og en omsætningen på 5,8 milliarder kroner. Sådan lyder facit for Royal Greenland oven på et 2022, som ellers på mange parametre gav udfordringer til hele branchen. Derfor tøver Royal Greenlands nye administrerende direktør, Susanne Arfelt Rajamand, da heller ikke med at kalde resultatet for ’tilfredsstillende’.

“Årets tilfredsstillende resultat er baseret på vores grønlandske kernearter, der har klaret sig godt. De har forsat den positive udvikling, der begyndte i slutningen af 2021 efter, at salget var hårdt presset under Covid-19 pandemien,” lyder det i en pressemeddelelse fra Susanne Arfelt Rajamand.

Det betyder, at både skalrejer, kogte og pillede rejer og hellefisk er kommet tilbage på de almindelige indtjeningsniveauer, ligesom også den ellers tabsgivende torskeaktivitet har udviklet sig positivt.

“Vi har gennem de seneste år investeret i en række nye, moderne trawlere, og det har allerede en positiv effekt, og understøtter en positiv salgsudvikling på markederne,” siger Susanne
Arfelt Rajamand.

Omsætningen på 5,8 milliarder kroner er en stigning på to procent i forhold til 2021.

Powered by Labrador CMS