Friske fisk i stimer: Her er Hanstholms nye ”havnecafé”

Emilie Qvist Kjærgaard (til venstre) og Emma Milner (til højre). Foto: Medvind
Emilie Qvist Kjærgaard (til venstre) og Emma Milner (til højre).

På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde på den centrale placering ved hovedåren til havnens høje puls.

Publisert Sist oppdatert

Hanstholm Havnhar købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer ogkøkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milnervil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokalespisekammer.

Bag »Medvind«står ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med sinrestaurantchef, Emma Milner, netop nu er ved at få gjort lokalerne på FibigersGade 1 klar til at invitere besøgende inden for til nye madoplevelser fra Thysspisekammer. Navnet »Medvind« afspejler den modtagelse, som de to iværksætterehar oplevet i Hanstholm:

”Hanstholm har taget virkelig godt imod os – alle har mødt os med smil og imødekommenhed, og vi har allerede indgået et rigtig godt samarbejde med lokale aktører, blandt andre Hanstholm Havn og Hanstholm Fiskeauktion. Kort fortalt har vi kun oplevet ’medvind’, og derfor virker netop det navn helt naturligt for os,” fortæller køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der vil drive et køkken med fisk i centrum.

”Her i Hanstholmstår vi lige midt i et helt unikt spisekammer, der er så tilgængeligt ogfriskt, at det for eksempel er nemmere for os at købe fisken på auktion og selvforarbejde den, end hvis andre skulle levere den til os i pakket og forarbejdetform. Det er sprudlende friskt og helt simpelt. Det hele er lige her, og derforvil vi på »Medvind« give vores gæster en oplevelse af, hvad Thys køkken kan,når naturen bestemmer. Derfor bliver maden, som ”vinden blæser” – altsåafhængig af sæson og tilgængelighed,” siger hun.

»Medvind«planlægger at åbne i maj, hvor Emilie Qvist Kjærgaard og Emma Milner glæder sigtil at tage imod gæster på Hanstholms nye spisested, hvor stemningen vil væreuformel med plads til alle.

Powered by Labrador CMS