Fiskeristyrelsen inviterer til navngivning af sit nye fiskerikontrolskib

147 NORDSØEN. Foto: Hvide Sande Shipyard
147 NORDSØEN.

Onsdag den 24. august skal Fiskeristyrelsens nye fiskerikontrolskib Nordsøen navngives. Det sker ved en stor fejring på Skagen Havn.

Publisert

Nordsøen kommer, som det største af Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskibe, til at blive spydspidsen for styrelsens fiskerikontrol til søs af fiskeriet i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat, og skibet vil få til opgave at kontrollere redskaber, fangster, logbøger, overvåge forbudsområder, udtage prøver, deltage i redningsaktioner til søs sammen med sine to mindre søsterskibe Havternen og Havørnen. Desuden skal Nordsøen deltage i internationale kontrolopgaver i Nordatlanten.

Det nye 64 meter lange kontrolskib opfylder strenge krav til udledning af miljøskadelige stoffer og sikkerhed og er bygget af det vestjyske værft Hvide Sande Ship Yard, Steel and Service.

Byggeriet af Nordsøen til cirka 175 millioner kroner blev igangsat i 2020 efter et EU-udbud og startede i den polske havneby Gdansk, hvorefter det blev transporteret til Danmark og færdiggjort på værftet i Hvide Sande.

Efter navngivningen vil Nordsøen have hjemhavn i Thyborøn, hvor det vil afløse det 35 år gamle kontrolskib Vestkysten.

Fejringen finder sted onsdag den 24. august 2022 klokken 13:00 på Skagen Havn. Der er endvidere Åbent skib-arrangement i Skagen Havn lørdag den 27. august klokken 11:00 – 15:00, hvor alle interesserede kan komme ombord og se skibet.

Powered by Labrador CMS