Danske fiskere får igen adgang til norske farvande

Arkivfoto: Skagen Havn

Et gennembrud i forhandlinger om fiskerimuligheder i 2021 betyder, at danske fiskere snart får adgang til at fiske i norske farvande igen. Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Efter flereintense uger er der nu gennembrud i forhandlingerne om dette årsfiskerimuligheder. EU og Norge har netop indgået en aftale, som indebærer, atdanske fartøjer nu snart kan fiske i norske farvande igen.

Indtil nu harNorge ellers ikke tilladt danske fiskere adgang til sit farvand på grund afkomplekse forhandlinger mellem EU, Storbritannien og Norge om fiskerimulighederfor 2021. Noget, der har stået på siden årsskiftet og har skabt storfrustration, især for de fiskere, der er afhængige af adgangen.

Derfor glæder detfiskeriminister Rasmus Prehn, at han nu kan give de danske fiskere den godenyhed om, at de snart kan sætte kursen mod norske farvande.

– Jeg har megetstor sympati for de mange danske fiskere, der uden skyld har været fanget i etstorpolitisk spil om fiskerimuligheder. Derfor har det længe stået øverst påmin dagsorden, at vi igen skulle have sikret de danske fiskere adgang tilnorske farvande. Så jeg er meget glad for, at der med dagens aftale nu igen ersikret adgang til norske farvande. Jeg har presset på for dette ved enhvergiven lejlighed og mine folk i ministeriet, har arbejdet hårdt for at sikredenne aftale, siger fiskeriminister Rasmus Prehn.

Ministeriet forFødevarer, Landbrug og Fiskeri er i kontakt med EU-Kommissionen for at fåklarlagt, hvornår adgangen præcist vil gælde fra.

Powered by Labrador CMS