FF Koncernen trodser krisen og lander flot årsresultat

FF SkagenFoto: Bo Hellum
FF Skagen

Trods inflation, høje energipriser og store udsving i markederne, så har FF Koncernen i Skagen sikret sig et samlet resultat på 131 millioner kroner efter skat.

Publisert Sist oppdatert

Den nordjyske fiskemel- og olieproducent FF Skagen og sildefabrikken Scandic Pelagic formåede i 2022 at trodse både krigen i Ukraine, høje energipriser, høj inflation og store udsving i markederne.

Således kom koncernen ud af året med en omsætning på 2,7 milliarder kroner og et samlet resultat efter skat på 131 millioner kroner. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

“Resultatet, der leveres i år, er båret frem af en kombination af den rigtige strategiske retning, gunstige markedsforhold og dygtige medarbejdere. Vi har høstet frugterne af nogle trælse år med store nedgange i råvaregrundlaget, og som følge deraf store tilpasninger på mandskabssiden,” lyder det fra bestyrelsesformand i FF Koncernen, Jens Borup, der kalder resultatet for ’tilfredsstillende’.

Han bakkes op af koncernens administrerende direktør, Johannes Palsson, der dog ikke forventer samme tendenser i den kommende tid.

”Året har været præget af særligt gunstige forhold med høje mel- og oliepriser, og vi kan derfor ikke forvente resultater på samme niveau i de kommende år. Dette til trods glædes vi over at konstatere, at de foretagede tilpasninger har været medvirkende til, at koncernen leverer et flot resultat, og at vi samtidig står stærkere i mødet med fremtidens udfordringer,” siger Johannes Palsson.

Powered by Labrador CMS