Vild video: Her jagter og dræber spækhuggere en hvidhaj

Arkivfoto: Tim Cole / Unsplash

For første gang nogensinde er der videomateriale, som viser, hvordan en flok spækhuggere angriber og dræber en hvidhaj ud for Mossel Bay i Sydafrika.

Publisert Sist oppdatert

Der har længe været beviser, der antydede, at spækhuggere er i stand til at jagte og dræbe hvidhajer, men i maj i år lykkedes det for første gang nogensinde at fange det på video.

I en jagt, som varede i mere end en time og blev foreviget fra både en helikopter og en drone, lykkedes det således tre spækhuggere at tage livet af det ellers imponerende rovdyr ud for den sydafrikanske havneby Mossel Bay.

Videoen er en del af et større studie, der netop er blevet offentliggjort fra Marine Dynamics Academy i Gansbaai i Sydafrika, som har kigget nærmere på netop spækhuggeres jagt af hajer.

“Denne opførsel er aldrig blevet fanget i sådan en detaljegrad før og bestemt aldrig fra luften,” siger Alison Towner, der er hajforsker og hovedforfatter bag studiet af angrebet.

Studiet viser desuden, at mens der før angrebet var masser af hvidhajer i området, så blev der 45 dage efter angrebet kun set et enkelt eksemplar af den store fisk, hvilket bekræfter forskernes hypotese om, at spækhuggerne drev hvidhajerne væk.

Powered by Labrador CMS