Månedens opskrift: Sunde forårsruller med friske rejer

Sunde forårsruller med friske rejer. Foto: Stefan Holmager Larsen
Sunde forårsruller med friske rejer.

Friske forårsruller er sundere end de dybstegte. Fyldet er sprødt og lækkert, og så er det en fantastisk måde at nyde smagen af friske rejer.

Publisert

Opskrift af Atsanee Gunhakhom
Tekst af Stefan Holmager Larsen

Det er ikke kun i Danmark, at vi har smag for rejer. Verden over bugner det nemlig med fantastiske opskrifter, der fremhæver den søde smag af de små skaldyr. En sådan opskrift er de friske forårsruller, der har sin oprindelse i det vietnamesiske køkken – og navnet til trods, så smager de altså også himmelsk på en sommerdag!

Modsat de dybstegte ruller, som de fleste danskere kender fra friturebrønden på den lokale grillbar, så er friske forårsruller et sundere alternativ, der tilmed kan fyldes med lige de grøntsager man foretrækker eller har ved hånden.

Vi har denne gang valgt at parre rullerne med en stærk chilidressing fra Thailand, som gør sig udsøgt med fisk og skaldyr, og i sin helhed gør retten sig glimrende som en lækker og let forret serveret på terrassen, gerne i selskab med gode venner og et glas kølig hvidvin.

Velbekomme!

Ingredienser

Til forårsrullerne:

  • Rispapir
  • Store friske rejer
  • En halv agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stang bladselleri
  • 2 gulerødder
  • Friske salatblade

Til chilidressingen:

  • 6 stærke grønne chilier
  • 1 stærk rød chili
  • 7 fed hvidløg
  • 5 spsk fiskesovs
  • 5 spsk limejuice
  • 1 spsk palmesukker
  • Evt. honning
  • 1 bundt frisk koriander
  • 5 korianderrødder (Kan udelades)

Fremgangsmåde

Forårsrullerne

Kog rejerne og sørg for at fjerne endetarm og alle skaller samt haler. Vask salaten og skær gulerødder, peberfrugt, bladselleri og agurk ud i cirka 5 centimeter tynde stænger af samme størrelse. Rispapiret, som kan købes i de fleste supermarkeder, klargøres ét blad ad gangen ved at dyppe det i lunkent vand i cirka 15 – 20 sekunder. Når rispapiret er blødt en smule op lægges det på en glat overflade – enten på et rent køkkenbord eller på et skærebræt. Læg nu tre rejer på en linje ved siden af hinanden, cirka én tredjedel inde på rispapiret. Tilføj herefter grøntsager og salat, så det ligger oven på rejerne. Fold nu siderne ind over hver ende af indholdet, og rul derefter rispapiret sammen i en stram forårsrulle. De er nu klar til servering.

Stærk chilidressing

Pil hvidløg og skyld chili og koriander godt, inden hele molevitten køres sammen i en blender til en fin konsistens. Smag nu dressingen til med fiskesovs, limejuice og palmes

Powered by Labrador CMS