Dansk Folkeparti vil forbyde bomtrawl

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Der skal fra politisk hold nedsættes forbud mod bomtrawlere i Skagerrak og Nordsøen, mener Dansk Folkeparti.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) har tidligere tilkendegivet, at han helst ser et forbud mod bomtrawlere i hele EU, men da det har lange udsigter, har fire medlemmer af Dansk Folkeparti hastefremsat et lovforslag om at forbyde bomtrawl i Skagerrak og Nordsøen. Det skriver flere medier:

– Folketinget pålægger regeringen inden udgangen af indeværende folketingsår at fremlægge lovforslag om forbud mod benyttelse af bomtrawl efter demersale arter, eftersom denne redskabstype forårsager katastrofale skader på havbundens miljø, flora, fauna og lokalt dansk fiskeri med deraf følgende socioøkonomiske skader i danske havnesamfund, står der blandt andet i lovforslaget.

Forslaget indebærer et omgående totalforbud i Skagerrak, mens der i Nordsøen skal ske en 5- årig udfasning. Forslaget gælder ikke fiskeri efter muslinger og hesterejer. I forslaget henviser Dansk Folkeparti til, at hollandske og nordjyske fiskere i januar blev enige om, at hollændernes bomtrawlere ikke måtte nærme sig de danske kyster, ligesom alt fiskeri med kædemåtter blev aftalt indstillet. Dansk Folkeparti mener, at den aftale skal lovfæstes, så danske myndigheder kan øge kontrolindsatsen.

Lovforslagets hovedprincipper:

  • Ikke-diskrimination på baggrund af nationalitet
  • Klimavenligt, skånsomt og bæredygtigt fiskeri
  • Lovliggørelse af dansk forvaltning af NATURA 2000-områder til havs

Se hele lovforslaget her

Powered by Labrador CMS