Se billederne: Første hold hjemme fra mission i Guineabugten

Linen til agter trosse er kastet ved Absalons ankomst til Frederikshavn. Vel og mærke med Esbern Snares besætning. Foto: Steffen Fog / Forsvaret
Linen til agter trosse er kastet ved Absalons ankomst til Frederikshavn. Vel og mærke med Esbern Snares besætning.

Esbern Snares besætning er kommet hjem. Sidste etape fra Spanien foregik om bord på Absalon.

Publisert Sist oppdatert

Guineabugtens ækvatorvarme blev skiftet ud med kulde, sne og slud da Esbern Snares besætning tirsdag formiddag lagde til kaj i Flådestation Frederikshavn.

Efter tre måneder hvor besætningen har deltaget i den internationale kamp mod pirateri ud for Vestafrika, var der god stemning om bord på Absalon, som besætning var skiftet over på i spanske Rota.

“Det skyldtes Covid-restriktioner i Ghana, der umuliggjorde en rotation med fly som planlagt,” lyder det fra chefen, kommandørkaptajn Lars Povl Jensen. En ændring i planerne som chefen skønner ovenikøbet har sparet penge.

Lars Povl Jensen er sikker på at besætningen har ydet en professionel og prisværdig indsats, der har begrænset antallet af pirartangreb i Guineabugten, og som er værdsat af de civile handelsskibe i området.

Besætningen på fregatten Esbern Snare har sat støvlen på dansk jord efter tre måneders kamp for at beskytte civil søfart. Missionen fortsætter i Guineabugten med en ny besætning. Læs mere: https://t.co/Z4Ate7JtZg #GulfOfGuinea #dkforsvar pic.twitter.com/lZ5Quw1hpF

Første mand på dansk jord efter tre måneder i Guineabugten.
Powered by Labrador CMS