Store forandringer: Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg relanceres

Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet

Siden 1968 har man kunnet komme tæt på livet i havet på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Nu relanceres museet som Danmarks museum for havet.

Publisert

Med støtte fra både Esbjerg Kommune, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt den filantropiske forening Realdania skal Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg nu relanceres som Danmarks museum for havet. Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Foruden at få et nyt navn – Museet For Havet, så skal museet igennem både om en udvidelse og ombygning af de fysiske rammer, så der bliver bedre plads til de mange gæster, og en fornyelse af udstillingerne samt en helt ny afdeling for børn og unge.

A.P. Møller Fonden støtter revitaliseringen af Fiskeri- og Søfartsmuseet med afsæt i stedets vigtige formidling af menneskets forhold til havet gennem tiderne, livet i havet og undergrundens betydning, og for Fonden har det været afgørende at skabe bedre forhold for endnu flere besøgende samtidigt med, at den eksisterende bygning bliver bevaret, og samme holdning har man hos Realdania.

“Fiskeri- og Søfartsmuseet ligger i en ikonisk bygning, og vi vil gerne støtte museets ønske om at bygge videre på de store kvaliteter, der allerede ligger i bygningerne. Og samtidig skabe bedre plads til nye udstillinger, faciliteter og cirkulation. Det nye museum bliver et godt eksempel på, hvordan et museum kan aktualisere sig selv gennem bæredygtig genanvendelse og videreudvikling af de eksisterende rammer. Vi glæder os til at se det færdige resultat,” lyder det fra projektchef i Realdania, Henrik Lund.

Esbjerg Kommune, A. P. Møller Fonden og Realdania støtter projektet med hver 50 millioner kroner. Næste skridt i projektet er, at Fiskeri- og Søfartsmuseet forventer at kunne sende det i udbud og arkitektkonkurrence i slutningen af 2024. Det kommer til at ske med et skarpt øje for at bevare den særlige arkitektur i de oprindelige bygninger.

Powered by Labrador CMS