Tidligere Hanstholm-direktør ny mand i spidsen for Royal Arctic Line

Niels Clemensen.

Niels Clemensen, der har været fungerende direktør i Royal Arctic Line, siden Verner Hammeken fratrådte i efteråret, er blevet udnævnt som ny administrerende direktør i det grønlandske rederi.

Publisert

Bestyrelsen i Royal Arctic Line (RAL) har efter en formel rekrutteringsproces udnævnt Niels Clemensen som administrerende direktør for selskabet. Det oplyser det grønlandske rederi i en pressemeddelelse.

Stillingen er dog langt fra ny for Niels Clemensen, som siden efteråret 2023 nemlig har ageret fungerende administrerende direktør, efter den forhenværende CEO Verner Hammeken, der bestred posten fra 2015 indtil sidste år, hvor samarbejdet ophørte.

"Vi har i bestyrelsen været optaget af at gennemføre en professionel og effektiv rekrutteringsproces for at finde den rette administrerende direktør til selskabet. Royal Arctic Line A/S varetager kritisk infrastruktur og har dermed stor betydning for hele Grønland, dette i forhold til import af varer, men i særdeleshed i forhold til eksport af landets råvarer. Rekrutteringsprocessen er sket i et samarbejde med et eksternt rekrutteringsbureau, og i vurderingen af kandidaterne er det bestyrelsens overbevisning at Niels Clemensen er den rette til at varetage jobbet," lyder det i en kommentar til ansættelsen fra bestyrelsesformand i RAL, Pâviâraq Heilmann.

Niels Clemensen blev første gang ansat i Royal Arctic Line den 1. januar 1993, samme dag som selskabet blev oprettet og han har en lang karriere inden for shipping bag sig, ligesom han blandt andet har været administrerende direktør hos Port of Hanstholm.

Niels Clemensen tiltræder formelt stillingen per 1. marts 2024.

Powered by Labrador CMS