Rønne Havn overtager fiskekoncerns lejemål på havnen

Rønne Havn. Foto: Port of Roenne A/S
Rønne Havn.

Rønne Havn A/S har indgået en aftale med fiskerikoncernen A. Espersen A/S om at overtage alle deres bygninger og lejemål på Rønne Havn. Overtagelsen sker fra den 1. februar 2023, og er en del af fremtidssikringen og udbygningen af Rønne Havn.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i sommeren 2021 overtog Rønne Havn A/S fiskerikoncernen A. Espersen A/S’s tidligere hovedkontor på Fiskerivej 1. Denne aftale kom i stand, da Rønne Havn A/S manglede kontorplads, mens Espersen omvendt havde for meget plads i bygningen på Fiskerivej.

Siden da har Espersen lejet kontorlokaler af Rønne havn på Sydhavnsvej 12.Espersens frysehus på Sydhavnsvej 14 er stadig en strategisk del af selskabets drift, og Espersen vil fremadrettet leje bygningen af Rønne havn.

“Espersen vil fortsat være en del af Rønne havn. Men det giver mening, at Rønne Havn overtager ejerskabet af vores bygninger på havnen og alle forpligtelser overfor lejerne,” siger administrerende direktør hos Espersen, Klaus B. Nielsen.

Espersen har været en del af Rønne havn siden 1937, men siden fiskeproduktionen på havnen ophørte i 2006, har produktionsbygningerne været udlejet, og lejerne overgår nu til Rønne Havn A/S.

“Overtagelsen er et naturligt skridt i den udvikling, havnen har gennemgået og fortsat gennemgår, hvor vi får en stigende kontrol med alle arealer og anvendelsen på havnen. Vi er dog glade for, at Espersen fortsat er en del af havnen,” lyder det fra administrerende direktør på Rønne Havn, Lars Nordahl Lemvigh.

Powered by Labrador CMS