Opkøbt: Isbryderne Isbjørn og Danbjørn skal ophugges i Esbjerg

Opkøbt: Isbryderne Isbjørn og Danbjørn skal ophugges i Esbjerg

Den maritime virksomhed Smedegaarden Ship Recycling Esbjerg har opkøbt de to isbrydere Isbjørn og Danbjørn til ophugning.

Publisert Sist oppdatert
Opkøbt: Isbryderne Isbjørn og Danbjørn skal ophugges i Esbjerg

Ikke siden vinteren 1995-1996 har de været i brug, og siden 2016 har de blot ligget hengemt bag et låst hegn på havnen i Hals, men nu er der endelig kommet klarhed om to af Danmarks tre sidste isbryderes skæbne.

Det har længe stået klart, at Isbjørn og Danbjørn, som fartøjerne hedder, skulle ophugges og sælges til skrot, men hvem der skulle stå for opgaven har ikke været offentliggjort, selvom budrunden under Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse sluttede allerede den 30. juni.

Men nu – godt en måned senere – står det dog klart, at det er vestjyske Smedegaarden Ship Recycling Esbjerg, der har fået tildelt opgaven med ophugning. Det har den maritime virksomhed nemlig selv meldt ud på sine sociale medier.

Her oplyser Smedegaarden desuden, at Isbjørn og Danbjørn inden for kort tid skal flyttes til den vestjyske havneby, hvor det vil blive muligt at købe effekter fra skibene – herunder nogle af fartøjernes møber fra 1960’erne.

At opgaven med at ophugge de to isbrydere endte i Esbjerg skyldes ifølge Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, at Smedegaarden stod bag det mest økonomisk fordelagtige og miljørigtige tilbud.

Danmarks tredje og sidste isbryder, Thorbjørn, er modsat de to i Hals blevet et et fast billede i Svendborg Havn. Den ejes af Rederiet Nordane Shipping A/S.

The post Opkøbt: Isbryderne Isbjørn og Danbjørn skal ophugges i Esbjerg first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS