Havnebestyrelse vil omdanne Aarhus Havn til et aktieselskab

Havnebestyrelse vil omdanne Aarhus Havn til et aktieselskab

Bestyrelsen hos Danmarks største erhvervshavn har anmodet byrådet i Aarhus om at vedtage en omdannelse af Aarhus Havn fra en kommunal selvstyrehavn til en aktieselskabshavn.

Publisert Sist oppdatert
Havnebestyrelse vil omdanne Aarhus Havn til et aktieselskab

Aarhus Havn har over de seneste mange år oplevet stor fremgang og er i dag Danmarks største og vigtigste erhvervshavn. For at kunne understøtte den fortsatte udvikling og skabe bedre erhvervsmæssige muligheder vil bestyrelsen omdanne Aarhus Havn til et aktieselskab. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

“Lige siden 1845 har Aarhus Havn skabt fremgang og udvikling både lokalt og nationalt. I dag er havnen Danmarks største og vigtigste erhvervshavn, der forbinder dansk erhvervsliv med resten af verden. Nu er tiden så kommet til at skrive et nyt kapitel i historien – et kapitel der på mange måder rækker ind i fremtiden. Derfor mener jeg, at det er den helt rigtige anmodning, bestyrelsen har givet byrådet – og jeg håber også, at forslaget møder bred politisk opbakning,” lyder det fra Aarhus Havns CEO, Thomas Haber Borch.

Ifølge ham vil omdannelsen samtidig gavne både erhvervslivet og samfundet.

“I de kommende år står Aarhus Havn over for en række forandringer og nye muligheder. Det gælder blandt andet en havneudvidelse, etablering af en dryport samt udvikling af en ny terminal på den eksisterende havn. Derudover sker der en omfattende grøn omstilling af samfundet, hvor vi spiller en central rolle. En omdannelse til et aktieselskab vil kunne styrke vores position og bidrage til at sikre fremgang og bæredygtig udvikling både lokalt og nationalt,” siger Thomas Haber Borch.

Aarhus Havns bestyrelse har over en længere periode arbejdet grundigt med beslutningsgrundlaget for anmodningen om en omdannelse af Aarhus Havn til et aktieselskab. Her er der blandt andet inddraget erfaringer fra andre aktieselskabshavne i Danmark og Europa.

Magistraten i Aarhus Kommune har i dag tiltrådt indstillingen, som forventes behandlet i byrådet inden jul. Hvis byrådet vedtager indstillingen, vil Aarhus Havn forventeligt overgå til at være et aktieselskab fra og med 1. juli 2024.

The post Havnebestyrelse vil omdanne Aarhus Havn til et aktieselskab first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS