Genanvendelsesvirksomhed udvider massivt på nordjysk havn

Genanvendelsesvirksomhed udvider massivt på nordjysk havn

Genanvendelsesvirksomheden HJHansen Recycling Group udvider med ny havneplads på Aalborg Havn, hvorfra de vil kunne afskibe op til 30.000 tons jern og metal til genanvendelse.

Publisert Sist oppdatert
Genanvendelsesvirksomhed udvider massivt på nordjysk havn

HJHansen Recycling Group har siden 1996 haft havneplads på Aalborg havn, hvorfra virksomheden hidtil har kunnet afskibe coasters og søcontainere med jern- og metalskrot til både ind- og udland. I samarbejde med Port of Aalborg, der står bag driften af Aalborg Havn, etablerer virksomheden sin kommende havneplads på 15.600 kvadratmeter på havnens nye kajområde, som er konstrueret med fokus på størst mulig bæredygtighed i processen.

Udvidelsen betyder, at HJHansen Recycling Group fremover også kan afskibe store Deep Sea-laster på op til 30.000 tons. Det er virksomhedens tredje Deep Sea-terminal i Danmark, som supplerer de to eksisterende terminaler, hvorfra der flere gange om måneden bliver sendt op til 50.000 tons jern til genanvendelse.

“Aalborg er en strategisk vigtig position, ikke blot for os og vores leverandører, men også for miljøet, da vi fra den nye terminal kan samle og afskibe mere, og dermed minimere skrottets miljøbelastning, fordi vejen til genanvendelse bliver kortere,” lyder det i en pressemeddelelse fra administrerende direktør for HJHansen Recycling Group, Mogens Bach Christensen.

Med den nye Deep Sea-terminal understreger HJHansen Recycling Group, at de satser på søvejen, når materialer skal sendes til genanvendelse.

“Vi får med denne plads større kapacitet og flere transportmuligheder. Denne fleksibilitet bliver en stor styrke for os,” siger Mogens Bach Christensen.

Også hos Port of Aalborg er der begejstring over virksomhedens ekspansion.

“Vi har igennem en årrække haft et tæt samarbejde med HJHansen Recycling Group, og det er derfor en stor glæde at se dem udvide markant her på havnen. De er en betydningsfuld del af en rigtig stærk genanvendelsesindustri på vores arealer, og deres vækst styrker hele området og dermed også de andre genanvendelsesvirksomheder her på havnen. Vi ser frem til HJHansen Recycling Groups fokus på at bruge Aalborg havn som trafikalt knudepunkt og de nye muligheder, som det medfører – ikke bare for os, men også det øvrige nordjyske erhvervsliv,” siger Chief Commercial Officer hos Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind.

Åbningen af den nye Deep Sea-terminal forventes at ske i 2024, og indtil havnepladsen kan tages i brug, fortsætter HJHansen Recycling Group med at drive sin nuværende kajplads på Aalborg Havn.

The post Genanvendelsesvirksomhed udvider massivt på nordjysk havn first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS