Første førerløse danske færge kan være en realitet i 2023

Første førerløse danske færge kan være en realitet i 2023

Danmarks første førerløse færge kan sejle med passagerer allerede fra næste år.

Publisert Sist oppdatert
Første førerløse danske færge kan være en realitet i 2023

“Jeg døber dig GreenHopper.”

Sådan lød det, da der blev skrevet et nyt kapitel i dansk søfartshistorie under The Tall Ship Races i Aalborg i august. Danmarks første førerløse og eldrevne fjordbus blev præsenteret, og den skal i fremtiden sejle passagerer over Limfjorden – helt selv. Der bliver dermed taget et stort, grønt hop i retning af bæredygtig omstilling for dansk skibsfart og passagertransport.

I disse måneder testsejler GreenHopper på Limfjorden med en navigatør om bord, og perioden afsluttes med en demonstration og test af fartøjets autonomiegenskaber. Går alt fortsat efter planen derefter, kan GreenHopper få sin jomfrurejse og fragte de første passagerer mellem Aalborg og Nørresundby allerede i 2023.

“Vi ved fra tidligere undersøgelser, at der vil være behov for færgen, men kommunen skal også være indstillet på at bygge anlæg osv. Det hele skal på budget, men kommer det det, er fartøjet klar til at kunne komme i drift i 2023. Jeg håber selvfølgelig, at det er realistisk, og vi gør alt, hvad vi kan for at gøre fartøjet klar til det,” lyder det fra Lars Jøker, der er projektdirektør hos Port of Aalborg, Research & Development og står i spidsen for projektet med fjordbussen.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet MaritimeDirect. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

The post Første førerløse danske færge kan være en realitet i 2023 first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS