By & Havn har fundet vinder af udbud om landstrøm i København

By & Havn har fundet vinder af udbud om landstrøm i København

København kan om få år tilbyde landstrøm til krydstogtsskibe, der ligger til kaj både ved Oceankaj og Langelinie. Det står klart efter at By & Havn på baggrund af et udbud har tildelt opgaven til det danske selskab PowerCon. En klagesag kan dog forsinke gennemførelsen.

Publisert Sist oppdatert
By & Havn har fundet vinder af udbud om landstrøm i København

Der er stor glæde i det københavnske havneselskab By & Havn, efter man i denne uge har valgt det danske selskab PowerCon som leverandør af landstrømsanlægget, som gør det muligt at følge den overordnede planlagte tidsplan, som vil give københavnerne renere luft fra krydstogtskibene fra sæsonen 2025. Det oplyser By & Havn i en pressemeddelelse.

“Det her er en god nyhed for København. Vi har nu fundet en leverandør af Københavns kommende landstrømsanlæg. Det er et meget ambitiøst projekt og når anlægget står færdigt, vil København have et af verdens bedste landstrømsanlæg til krydstogtskibe,” lyder det fra havneselskabets udviklingsdirektør, Ingvar Sejr Hansen.

To selskaber har deltaget i udbuddet, hvor den danske selskab PowerCon har afgivet det mest fordelagtige tilbud. Det sker på baggrund af en kravspecifikation, som er udarbejdet sammen med CMP.

“Som dansk virksomhed er vi meget stolte over at blive valgt som leverandør til det nye landstrømsanlæg i København. I PowerCon bygger vi allerede landstrømsanlæg flere steder i verden, men der er ingen tvivl om at dette projekt er særligt. Det er en milepæl, både for os, krydstogtindustrien og den grønne omstilling,” siger salgschef i PowerCon, Jacob Bjarkam.

Der er dog en smule malurt i bægeret efter valget af PowerCon som leverandør, for virksomheden ABB, der ligeledes havde lagt bud på opgaven, har nemlig benyttet sig af deres ret til at klage over tildelingen til klagenævnet for udbud, hvilket betyder, at tidspunktet for den endelige kontraktindgåelse er udsat i mindst en måned.

By & Havn vil sammen med PowerCon forsøge at indhente forsinkelsen undervejs, så anlægget kan stå færdig til sæsonen 2025, som forudsat i udbudsmaterialet, men klagesagen medfører en forøget risiko for forsinkelse.

Ifølge planen vil landstrømsanlægget dog blive tilsluttet i etaper. Første etape og hele anlægget er planlagt til at stå færdig i slutningen af 2024. I foråret 2025 vil der kunne leveres strøm til to tilslutningspunkter i havnen samtidig, og i 2028 vil der kunne leveres strøm til hele anlægget.

The post By & Havn har fundet vinder af udbud om landstrøm i København first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS