71 millioner efter skat: Orskov Yard med stærkt årsregnskab

71 millioner efter skat: Orskov Yard med stærkt årsregnskab

71 millioner efter skat: Orskov Yard med stærkt årsregnskab

Publisert Sist oppdatert
71 millioner efter skat: Orskov Yard med stærkt årsregnskab

Markedet for skibsreparation, vedligehold og ombygning af skibe har været særdeles gunstigt i det forgangne år. Det er konklusionen hos Orskov Yard i Frederikshavn, der netop har præsenteret sit regnskab for det forskudte regnskabsår 2022/23.

Her kan man læse, at værftet er kommet ud af året med et resultat efter skat på 71 millioner kroner, mens omsætningen nåede op på 781 millioner kroner mod 699 millioner kroner året før, hvilket ledelsen hos Orskov Yard anser for ‘meget tilfredsstillende’.

“Vi har haft nogle rigtig spændende opgaver indenfor de skibssegmenter vi arbejder i, hvor det bliver bekræftet, at vores fokus på sikkerhed, kvalitet, fleksibilitet og levering til tiden har stor værdi for vores kunder, idet rederierne gentagne gange kommer tilbage til værftet for service eller ombygning af deres skibe,” lyder det fra administrerende direktør Lars Fischer i en kommentar til regnskabet.

I forlængelse af de traditionelle opgaver for vedligehold og ombygning af skibe har værftet oplevet en stigende efterspørgsel på CO2-reducerende og energieffektive retrofitløsninger, hvilket har bidraget positivt til værftets aktivitetsniveau. Denne udvikling forventes at fortsætte i de kommende år, hvor retrofit af tilgængelige tekniske løsninger vil være et alternativ til at bygge nye skibe.

“Med det stigende aktivitetsniveau er Orskov Yard nu oppe på 225 medarbejdere, hvor det samtidig vurderes at yderlig 500 personer er beskæftiget hos underleverandører som arbejder på værftet. For at sikre en kontinuerlig kompetent arbejdsstyrke har vi opjusteret vores lærlingeoptag, således er vi nu godkendt til at have 30 lærlinge,” siger direktør Christina Ørskov.

Orskov Yard har i øjeblikket 26 smede- og skibsmontør-lærlinge og søger derudover to industritekniker-lærlinge.

The post 71 millioner efter skat: Orskov Yard med stærkt årsregnskab first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS