Ukraine lancerer frimærke med fuckfinger til russisk krigsskib

Det nye ukrainske frimærke. Foto: Twitter
Det nye ukrainske frimærke.

Ukraines viceudenrigsminister har på Twitter præsenteret designet på et nyt frimærke, der skal lanceres i landet. Motivet viser en ukrainsk soldat med en strittende langefinger mod et russisk krigsskib.

Publisert Sist oppdatert

Det er langt fra alle historier fra en krig, der skal tages for gode varer under en krig, men angiveligt skal et russisk krigsskib fremover pryde et at Ukraines frimærker – omend ikke i klassisk forstand.

I hvert fald har den ukrainske viceudenrigsminister, Emine Dzepphar, på det sociale medie Twitter offentliggjort vinderen af en afstemning om landets næste frimærke, og det er ikke sikkert, det vil behage den russiske præsident Vladimir Putin,

Frimærket har nemlig fået titlen “Russian warship, go fuck yourself”, og motivet referer til en hændelse fra begyndelsen af Ruslands invasion af Ukraine, hvor en gruppe soldater på en ø vest for Krim-halvøen efter sigende nægtede at overgive sig til et russisk krigsskrib og i stedet sendte navnet på frimærker som besked til skibets besætning.

The postage stamp named "Russian warship, go f**k yourself!" will appear in🇺🇦. The sketch by artist Boris Groh received the most votes and will soon be published by Ukraine's state postal company.
🇺🇦✌️#StandWithUkraine#StopRussianAgression pic.twitter.com/ByYAzw2tYq

Powered by Labrador CMS