Nyt projekt til storfisker – Kjeldsen køber 111 år gammelt fyrskib

Det er forventet, at Skagen havn får glæde af det gamle fyrskib. Foto: Csaba Labancz for Skagen Havn
Det er forventet, at Skagen havn får glæde af det gamle fyrskib.

Storfisker Henning Kjeldsen har købt det 111 år gamle fyrskib Skagens Rev fra Fregatten Jylland. Nu er planen, at det skal restaureres for et større millionbeløb.

Publisert Sist oppdatert

Efter at have ligget sølle hen i mere end 30 år hos museet Fregatten Jylland, så er fyrskibet Skagens Rev nu blevet solgt. Det skriver TV2 Østjylland.

Det har længe været forventet, at foreningen Living Boats Aarhus ville købe skibet – de havde nemlig fået det tilbudt for blot en enkelt krone, men i sidste øjeblik er den nordjyske storfisker Henning Kjeldsen løbet med ejerskabet over det næsten antikke fartøj.

Planen er nu, at Skagens rev skal restaureres for et millionbeløb, inden det formentligt flyttes til havnen på toppen af Danmark.

“Det er helt fantastisk, for det siger jo sig selv, at for hver dag der går, bliver skibet mere og mere misligholdt. Jeg er dybt taknemlig over, at Henning Kjeldsen har påtaget sig den opgave at restaurere skibet, og jeg vil glæde mig til at se skibet, når det forhåbentlig ligger i Skagen,” siger museumsdirektør ved Fregatten Jylland, Karin Buhl Slæggerup.

Powered by Labrador CMS