75.000 på en måned – Sæler ødelægger fiskeri efter stenbiderrogn

Foto: Shannon VanDenHeuvel / Unsplash

Anslået 75.000 kroner har det – alene i februar – kostet to fiskere fra Hals, at sæler langs den nordjyske kyst er gået på rov i deres garn.

Publisert

Sæler i hobetal langs den nordjyske kyst er en enorm udfordring for erhvervsfiskere, der fisker efter stenbiderrogn. De tømmer nemlig fiskernes net. Det skriver TV2 Nord.

Skipper Allan Nielsen fra Hals har sammen med sin makker haft et anslået tab på 75.000 kroner på grund af sælerne, og flere gange har de oplevet, at op mod 60 procent af deres fangst er blevet spist af pattedyrene, der er gået på rov i deres garn.

Også på Bornholm er der store udfordringer for fiskeriet, efter en stigende bestand af sæler har gjort det vanskeligt for fiskerne at nette deres fisk. Det fik fredag under Bornholms og Christiansøs fiskeriforenings generalforsamling miljøminister Lea Wermelin (S) til at love, at hun vil arbejde for at genoptage sælregulering omkring Bornholm.

Netop en regulering håber de nordjyske fiskere også, at de kan få indført, så de ikke havner i samme massive problemer, som kollegerne i Østersøen.

“I Østersøen er det allerede gået galt – der er jo næsten intet fiskeri tilbage dernede. Nu er problemet ved at brede sig op til os. Sidste år var det slemt, men i år er det rigtig slemt,” siger Allan Nielsen til TV2 Nord.

Powered by Labrador CMS