Dyster rådgivning fra ICES: Begræns torskefiskeriet i Østersøen

fisk
Arkivfoto

Der er lange udsigter for positive nyheder til de danske torskefiskere i Østersøen. Det internationale havforskningsråd, ICES, har anbefaler nemlig et begrænset fiskeri i farvandet.

Publisert

Intet fiskeri i den østlige del af Østersøen og kun under 1000 tons fiskeri i den vestlige del grundet en faldende bestand af torsk. Sådan lyder anbefalingen fra det internationale havforskningsråd, ICES, der netop har offentliggjort sin nye rådgivning angående torskefiskeri i Østersøen næste år.

Dermed er der intet, der tyder på, at det hårdpressede fiskerierhverv i Østersøen ser ud til at kunne forvente en håndsrækning, når EU’s fiskeriministre til efteråret samles for endeligt at beslutte næste års Fiskekvoter.

“De sidste år har det ikke været fiskernes skyld, at det går så skidt med bestanden – men faktisk andre forhold. Det kan være manglende fødegrundlag, stigende temperaturer… Det kan også være sælerne, som, vi ved, har været et stort problem i den østlige del af Østerøsen. Det gør at selv med en nul-rådgivning på fiskeri, så er bestanden faktisk ikke i stand til at komme sig særligt meget,” sagde sektionsleder hos DTU Aqua, Marie Storr-Paulsen, ifølge TV2 Bornholm, fredag morgen til P4 Bornholm.

Powered by Labrador CMS