Forsvundne ringbind udskyder retssag mod Hjarnø Havbrug

Arkivfoto af havørreder under fodring. Foto: Jens Nørgaard
Arkivfoto af havørreder under fodring.

Den store retssag mod Hjarnø Havbrug, der er anklaget for miljøsvineri og svindel i millionklassen er blevet udskudt i fem måneder. Det skyldes, at vigtigt bevismateriale i form af 77 ringbind er forsvundet. Det skriver TV2 Østjylland.

Publisert

Sagen drejer sigom ejeren af Hjarnø Havbrug, Anders Østergaard Pedersen, der er tiltalt for 31forhold i sagen, her i blandt for at have set stort på miljøgodkendelser ogskruet voldsomt op for produktionen af ørreder i årene fra 2013 til 2018.

Der udover er hanogså anklaget for at have fyldt fiskeopdrættet til bristepunktet – medforurening af Horsens Fjord til følge, samt for at have udsat 373.000 sølvlakspå et af sine tre havbrug, selv om der kun var tilladelse til at udsætteørreder.

Der skulle oprindeligtvære faldet dom i sagen mandag, men efter de 77 ringbinds forsvinden harforsvarene krævet hele sagen udskudt, for det er nemlig herfra at anklagerenhar hentet beviser.

Anklagemyndighedenerkender, at det er deres fejl, at ringbindene er forsvundet, men har ingen budpå, hvordan det er sket, men slår fast, at de forsvundne ringbind har nogenbetydning for sagen.

“Først og fremmest så synes jeg, det er vigtigt at holde fokus på, at selv om ringbindene er væk, så er det egentlig vores opfattelse, at der ikke er nogle ændringer i sagen,” siger Michael Møller Hansen, der er chefanklager hos Sydøstjyllands Politi, til TV2 Østjylland.

Det var dommereni sagen imidlertid ikke enig i, og der forventes nu altså først at falde dom isagen den 10. september.

Anklageren kræverfængselsstraf og konfiskation af 191 millioner kroner, mens den 50-årige havbrugsejernægter sig skyldig i alle anklagepunkter.

Powered by Labrador CMS