Hanstholm Havn køber havnebygning og udlejer til nyt spisested

Emma Milner (til venstre) og Emilie Qvist Kjærgaard (til højre). Foto: Medvind
Emma Milner (til venstre) og Emilie Qvist Kjærgaard (til højre).

Hanstholm Havn har købt bygningen, der tidligere husede “Havnecaféen” og indgået et samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner vil drive spisestedet »Medvind«. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Hanstholm Havn er blandt Danmarks største fiskerihavne og huser landets førende fiskeauktion og en bred skare af virksomheder relateret til fiskeriet. Lige ved ankomsten til havnens auktions- og logistikområde ligger Fibigers Gade 1, hvorfra der i mange år er blevet drevet café på en placering, der er så central, at besøgende samtidig er tilskuere til skibe, der lægger til kaj, trucks der henter is, og lastbiler der laster fisk.

Da den tidligereejer ønskede at sælge bygningen på Fibigers Gade 1, har Hanstholm Havn nu købtden – dels for at skabe mulighed for en fremtidig udvidelse af havnenslogistikcenter, men også for at skabe plads til nye besøgsoplevelser, da havneni sin forretningsudvikling arbejder aktivt for et styrket samspil mellem havnog by.

”Parallelt med atsikre en attraktiv og fremsynet havn som har de bedste forudsætninger for attilpasse sig morgendagens behov, skal vi samtidig tage del i den rivendeudvikling, der omkranser Thy set i forhold til byudvikling, oplevelsesøkonomiog turisme. Hanstholm ligger helt unikt, omgivet af vildmark og Vesterhav, ogmed en af landets største fiskerihavne – det skaber potentiale for nyeoplevelseskoncepter med de friske fisk som en værdifuld kernefortælling,”fortæller havnedirektør Nils Skeby.

”Havnen er et hotspot for frisk fisk, og auktionen omsætter hvert år mere end 40.000 ton fisk, der bliver fanget lige herude, i havets store spisekammer. Jeg ser det derfor som en stor styrke, at Hanstholm kan tiltrække et stærkt team, der vil slå et slag for madkulturen og de lokale råvarer. »Medvind« kan vise, hvor simpelt det kan gøres med frisk fisk, der bliver landet, solgt, tilberedt og spist inden for få hundrede meter – det er helt unikt og en vigtig fortælling for Hanstholm Havn,” siger han.

Da Nils Skebytiltrådte som havnedirektør i efteråret 2020, var der igangsat flere projekteri krydsfeltet mellem by og havn. For at sikre en målrettet udvikling afprojekterne, valgte Nils Skeby at samle en styregruppe af repræsentanter frabyen, som under paraplyen ’Samspil mellem by og havn’ arbejder aktivt medblandt andet et Showroom for fiskeri og et Fiskeriets Hus.

Som led iarbejdet med at højne oplevelsesniveauet på havnen i et aktivt samspil mellemby og havn, passer et spisested som »Medvind« ifølge Nils Skeby rigtig godtind, og derfor hilser han det nye madkoncept hjerteligt velkommen.

Powered by Labrador CMS