Kæmpe fald – Prisen på hummer styrtdykker i Sverige

En hummer - her set på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Foto: Stefan Holmager Larsen
En hummer - her set på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Sidste år blev årets første hummer på Göteborgs Fiskeauktion solgt for 77.000 svenske kroner, men prisen i år var langt fra at nå samme højder.

Publisert Sist oppdatert

Det var langt fra sidste års pris, da årets første hummer mandag blev solgt på Göteborgs Fiskeauktion i Sverige. Det store skaldyr gik nemlig til en kilopris på den nette sum af 7.000 svenske kroner – eller 4.700 danske kroner – hvilket er væsentligt mindre end de 77.000 svenske kroner i 2021 eller de 34.000 svenske kroner i 2020. Det skriver det svenske medie Göteborgs-Posten.

Ifølge administrerende direktør ved Göteborgs Fiskeauktion, Roger Thilander, kan årets markant lavere pris skyldes den nuværende situation med høje renter og øgede leveomkostninger.

“Under covid-pandemien sidste år, lå prisen på 77.000. Måske var det sådan, at man ville forkæle sig selv med noget i svære tider. Jeg tror, ​​det er sådan noget, der påvirker, for det er jo ikke sådan, at denne hummer hummer er bedre end den næste,” siger han til Göteborgs-Posten.

For ti år siden blev årets første hummer solgt for svimlende 102.000 svenske kroner, mens vi skal helt tilbage til 2009 for at finde en pris lavere end i år. Ved den lejlighed var prisen til sammenligning mere ‘beskedne’ 1.100 kroner per kilo.

Hummeren, som mandag blev solgt til højestbydende, blev fisket op i Skagerrak af en fiskerbåd hjemmehørende i byen Strömstad.

Powered by Labrador CMS