Formand Jakobsen fra Skagen – Med et ben i hvert hav

John Jakobsen, formand for Skagen Fiskeriforening. Foto: Stefan Holmager Larsen
John Jakobsen, formand for Skagen Fiskeriforening.

John Jakobsen er formand for Skagen Fiskeriforening – et job på toppen af Danmark, hvor bølgerne ofte går højt, og der sjældent er stille vejr forude.

Publisert

Der hvor Skagerrak og Kattegat bliver til ét, finder man John Jakobsen. Ofte på havnen, meget gerne ved havet, men nok mest af alt på sit kontor. Og det er stadig noget, den garvede, tidligere fisker og nu på sjette år formand for Skagen Fiskeriforening skal vende sig til.

Vinden og havet skrattede i røret, da vi først talte med John Jakobsen forud for vores interview. I dag er der helt ro omkring ham, for han sidder ved sit skrivebord, helt stille. En tydelig kontrast til hans tidligere erhverv som fisker på bølgen blå.

“Som selvstændig har jeg altid bestræbt mig på at tage et kapitel ad gangen og have styr på sagerne. Der har jeg været meget struktureret med at have mine ting i orden. Som formand vil jeg jo gerne gøre det på samme måde, men jeg har forlængst erkendt, at det her skrivebord får jeg aldrig lukket ned. Det er en total omvæltning at have sin egen virksomhed og være på havet og så sidde her. Det er som nat og dag, siger John Jakobsen om overgangen fra skipper på egen skude til kontor-kaptajn.

Det lå ellers ikke lige i kortene, at John Jakobsen skulle være formand, men ved Skagen Fiskeriforenings generalforsamling den 22. december sidste år fejrede han sit 5-års jubilæum, efter at have afløst den tidligere formand, Carl Jesper Hermansen, i 2017.

FiskerBladet har derfor taget en snak med ham om erfaringer fra det første halve årti på posten, og hvordan han som formand holder balancen på toppen af Danmark, i en tid hvor fiskeriet møder modstand fra alle sider.

Heldigvis kunne John Jakobsens erfaringer med lidt skæve arbejdstider og uforudsigelige dage som fisker overføres direkte til det ellers på mange måder meget anderledes job som formand.

“Jeg har været vant til at arbejde, når arbejdet er der, og altid været beredt og klar. Det er en stor fordel, for jeg vil gerne tage sagerne, som de kommer, og altid stå til rådighed her. Man ved aldrig, hvornår opgaverne melder sig, og jeg lukker som sådan aldrig kontoret, men jeg har efterhånden fundet en god balance i tingene og savner egentlig ikke at skulle tidligt op og på havet,” siger han og tilføjer med et grin:

”Det bliver bare aldrig rigtig fyraften her.”

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS