Skibskollision i Skagerrak – Fiskekutter med to mand forliste

Redningsfartøjet Magrethe Gaardbo kom de forliste fiskere til undsætning. Arkivfoto: Hirtshals Redningsstation / Facebook
Redningsfartøjet Magrethe Gaardbo kom de forliste fiskere til undsætning.

To personer måtte redder i land efter en fiskekutter og en slæbebåd tirsdag morgen kolliderede i Skagerrak.

Publisert Sist oppdatert

Det var tæt på at gå grueligt galt for to fiskere fra Strandby, da deres fiskekutter FN219 Vibima tidligt tirsdag morgen kolliderede med den hollandske slæbebåd Multratug 18 i Skagerrak. Det skriver TV2 Nord.

I løbet af gangske kort tid stod de to fiskere i 5 grader koldt vand til livet, mens blot stævnen på FN219 Vibima var over vandoverfladen, og mens besætningsmedlemmerne blev reddet op af vandet fra en nærliggende båd, så måtte de dog vinke farvel til fiskekutteren, der endte med at forlise.

De to fiskere blev efterfølgende hentet af Hirtshals Redningsstation, som bragte dem med retur til havnen i Hirtshals, hvor de blev afhørt af politiet. Ifølge ordensmagten var det i forbindelse med en forbisejling, at kutteren ramte ind i det, som den hollandske båd havde på slæb.

Hvordan kaptajnen på slæbebåden forholder sig til kollisionen finder politiet først ud af i dag onsdag, når det hollandske fartøj lægger til land i Thyborøn.

Powered by Labrador CMS