Sylter sanktioner: Russiske skibe får lov at lægge til havn på Færøerne

Havnen i Thorshavn. Arkivfoto: Freysteinn G. Jonsson / Unsplash
Havnen i Thorshavn.

Selvom Færøerne landsstyremand for udenrigsanliggender, Jenis av Rana, har lovet at øriget følger EU’s sanktioner mod Rusland, så lægger russiske fartøjer alligevel til i landets havne.

Publisert

EU og Vesten har længe kørt med hårde sanktioner mod Rusland, efter landet i februar indledte sin invasion af nabolandet Ukraine, og det har siden den 16. april blandt andet betydet et forbud mod russiske fartøjer i europæiske havne.

Selvom Færøerne ikke er medlem af EU, så har landsstyremand for udenrigsanliggender, Jenis av Rana fra partiet Miðflokkurin, tidligere fortalt, at landet ville følge sanktionerne mod Rusland.

Alligevel er der nu, to måneder efter Ruslands invation af Ukraine, masser af skibe under russisk flag i de færøske havne. Det fortæller redaktør på mediet Kringvarp på Færøerne, Rólant Waag Dam, til DR.

“(Russiske, red.) Skibe, som ligger og damper og oser i færøse havne. De fylder rigtig meget, de er store, og i de her bygder, hvor de ligger, er de meget synlige,” siger han.

Tidligere har statsminister Mette Frederiksen understreget, at hun forventer, at Færøerne følger EU’s sanktioner mod Rusland, og også oppositionen på Færøerne kræver nu, at landsstyret forbyder al eksport til Rusland.

Det helt store spørgsmål er dog, om landsstyret er villige til at tage dette skridt, da en fjerdel af landets eksport går til netop Rusland.

Powered by Labrador CMS